Teknisk regelverk:Aktuelt/2024/10/Litt om noen av endringene

Ny versjon av teknisk regelverk oktober 2024

Litt om noen av endringene:

Bruer og konstruksjoner:
Det er gjennomført flere endringer for Bruer og konstruksjoner under kapitlet for Prosjektering og bygging. Tidligere generelt krav til fuktisolering av jernbanebrudekker av betong er fjernet og erstattet med krav til fuktisolering i spesialtilfeller. Denne liberaliseringen fører til reduksjon av kostnader og miljøpåvirkning under bygging av nye betongbruer. Krav til hvordan overgangsplater og eventuelle utkragere ved bruavslutninger skal beregnes er tydeliggjort. For å normere arbeidet med prosjekteringskontroll i regi av Bane NOR stilles det et nytt krav til bruk av mal for kontrollrapport prosjektering, og generelt til bruk av norsk språk i dokumentasjon som skal inn til teknisk godkjenning.

I «Laster» er ny lastmodell for trafikk på Ofotbanen basert på bruk av α-faktor og egen utmattingsmodell innført ved fjerning av tidligere krav og innføring av nye. Den nye lastmodellen er i henhold til infrastruktureiers forventning til framtidig belastning på Ofotbanen. Både krav til beregning av jordtrykk fra trafikklast mot konstruksjoner og forenklet beregning av andelen langsgående krefter fra akselerasjon og bremsing som skal tas opp av fastlagrene er tydeliggjort og bragt i overenstemmelse med NS-EN 1991-2:2003+NA:2010.

I «Fundamentering» er det lagt til to nye krav angående materialer og utførelse av fyllinger mot jernbanekonstruksjoner. I «Overflatebehandling av stålkonstruksjoner» er det innført to nye beleggsystemer med den hensikt å forenkle og effektivisere vedlikehold av eksisterende stålkonstruksjoner.

Under kapitlet for Vedlikehold er det innført et nytt krav vedrørende setninger på eksisterende bærende konstruksjoner for å ivareta pålitelighet, tilgjengelighet og sikkerhet under og etter arbeider ved spor.

Felles elektro:
Det er to endringer, begge under kapitlet om Dimensjonerende kortslutningsstrøm. Det er tatt inn en tabell for dimensjonering av jordingsapparat og et presisert krav om å vurdere reell kortslutningsstrøm på steder der det installeres kostbare komponenter som autotransformatorer.

Signal:
Det er 13 endringer i Signal/Prosjektering. Det er i stor grad endringer for å tilpasse regelverket til ERTMS. Både nye krav der ERTMS fungerer litt annerledes enn konvensjonelle anlegg, men også tydeliggjøring av øvrige krav, herunder nye krav til bestykning av sporveksler. I Signal/kontroll er det 4 endringer.

I tillegg er det utarbeidet et nytt kontrollregelverk for ERTMS. Dette er lagt som en egen bok, Signal/Kontroll ERTMS.

Øvrige endringer:
I tillegg til kravendringene er det gjennomført feilrettinger, presiseringer, korrigering av lenker og visuelle forbedringer. Disse vil ikke fremkomme av endringsloggene, men vil være synlige gjennom funksjonen «Vis historikk» for hver artikkel. Et viktig bidrag til vedlikehold og utvikling av Teknisk regelverk og infrastrukturen vår, er alle endringsforslagene som har blitt sendt inn av brukerne siden forrige versjon. Det oppfordres til fortsatt flittig innsending av endringsforslag. For informasjon om hvordan sende inn endringsforslag se: https://trv.banenor.no/wiki/Endringsforslag.